To tips til at få en bil, der er klar til foråret

Fuglene begynder at synge mere end sædvanligt, og dagene bliver kun længere og længere. Disse ting kan kun betyde én ting – det er ved at være forår og tid til at få vinterdækkene skiftet. Ud over en masse fuglekvidder, lysere og længere dage og lunere temperaturer, betyder foråret også en helt ny sæson for de danske bilister. Det er nu, at der skal tages nogle helt nye hensyn. Hensyn der skiller sig markant ud fra de krav, der er til en bil om vinteren.

For at komme de nye krav i møde, følger her to tips til bilisten, der vil være helt sikker på at have en bil, der er klar til både forårsregn, vind og lavt sollys.

Husk altid dækkene

Man hører det ofte, når september begynder at gå på hæld: Husk nu vinterdækkene. Men faktisk er det lige så vigtigt at huske at skifte dem, når vinteren er overstået. Det er vigtigt for ens egen sikkerhed, dem man kører med og ikke mindst ens medtrafikanter. Det er vigtigt at skifte til sommerdæk, da den type dæk er indrettet efter det underlag, der møder bilisten, både forår og sommer.

Hvis dækkene ikke bliver skiftet, så er det helt sikkert, at når temperaturen stiger, og vejens underlag ændrer sig markant, så står bilen heller ikke fast, som den optimalt set skal. Derfor har man som ejer af en bil – og dermed er den person, der står for bilens sikkerhed, lige meget hvem der så kunne finde på at køre bilen – det fulde ansvar for, at bilen passer til årstiden.

Få en professionel mekaniker til at skifte dine dæk

En anden ting, der er vigtig at huske i forbindelse med at skifte fra vinterdæk til sommerdæk, er, at skift af hjul ikke er et arbejde for amatører – bare fordi man kan reparere sin cykel og bygge en carport, betyder det ikke, at man er i stand til at sætte hjulene tilpas godt på selv – heller ikke med det rigtige udstyr og gode venners råd. Derfor er det alfa og omega at opsøge en professionel mekaniker, når man som bilejer går fra vinterdæk til sommerdæk.

En professionel mekaniker er nemlig uddannet til at kunne se med et halvt øje, hvor fast et hjul skal skrues på, før det sidder forsvarligt – ikke for stramt, men bestemt heller ikke for løst. Samtidig vil en professionel mekaniker have stor indsigt i, hvilken type dæk der skal på bilen i forårsmånederne til netop din type bil – og det kan især være vigtigt at få andre til at vælge, hvis man har købt dækkene for et par sæsoner siden.

Det skyldes helt præcist, at dækkene kan være blevet slidte af at have kørt rundt i de tidligere år, men måske ikke er blevet smidt helt ud af garagen af den grund. En kyndig og veluddannet mekaniker vil med det samme kunne se, om dækkernes riller er dybe nok, og se, hvor meget slid, der er på dækkenes gummi. Så derfor skal dækkene altid omkring værkstedet, før forårets kørsel kan gå ansvarligt i gang.

Bogmærk Permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *