Sådan vælger du den rigtige motorolie til din bil

Når motorolien skal skiftes, er det vigtigt at finde ud af, hvilken olie bilen skal bruge. Hvis man vælger den forkerte olie, kan det ødelægge bilen. Nogen har en ide om, at motorolie er motorolie – og det er det selvsagt også. Der findes dog forskellige slags, og det er her, det gælder om at være vågen. Hvilken olie du skal bruge, afhænger af, hvilken bil du har. Hvis du vil beholde din bil i så lang tid som muligt, gør du klogt i at finde ud af, hvilken olie der skal fyldes på bilen. I hvert fald hvis du selv vil foretage et olieskift. Du kan finde det flere steder – Shell har eksempelvis lavet en guide, hvori du kan se, hvilken motorolie du skal vælge til din bil. Herunder kan du læse mere om, hvordan du vælger den helt rigtige motorolie, så du ikke ødelægger motoren på bilen. Når du ved, hvilken motorolie du skal bruge, kan du finde den og købe den lige her. Nemt og simpelt – og så er du klar til at skifte olie på bilen.

Kig i instruktionsbogen

Til en hver bil følger en instruktionsbog. Denne kan du slå op i og finde informationer om alle relevante ting om bilen. Heri kan du eksempelvis også finde ud af, hvilken motorolie din bil skal bruge. Du kan i instruktionsbogen læse om, hvilke specifikationer olien skal leve op til, og hvilke godkendelsesnormer den skal have, for at den beskytter din motor, som den skal.

I instruktionsbogen vil du finde en kode, og det er denne kode, du skal bruge, når du skal finde den rigtige olie. Koden kan eksempelvis være ”ACEA A3/B3”. Hvis du ser denne kode i instruktionsbogen, er det den samme kode, du skal kigge efter, når du leder efter den rigtige motorolie. Koden vil stå på oliens emballage, og den skal altså matche den, der står i din bils instruktionsbog.

Brug din nummerplade

Der er rigtig mange olieproducenter, som har lavet guides og opslag, hvori du kan finde ud af, hvilken motorolie du skal bruge. Shell har blandt andet lavet en sådan guide, som du nemt og hurtigt kan finde og gøre brug af. Det eneste, du skal gøre, på disse opslag er at indtaste din nummerplade. Olieproducenten kan således fortælle dig præcis, hvilken olie du skal bruge. Desuden kan du bruge nummerpladeopslagene til at finde andre produkter, der passer til din bil.

Kvalitet og pris hænger sammen

De fleste ønsker at beskytte deres bil så godt som muligt – og dette kan også ofte betale sig, når værkstedregningerne kommer. Hvis man passer godt på sin bil, vil man typisk kunne spare mange penge i det lange løb. Hvis du vil passe på din bil, skal du overveje at købe den dyrere motorolie, selvom det naturligvis kan friste at vælge den billige. De fleste olier produceres af den helt samme råolie, men det er ikke denne, som giver effekten. Det gør de additiver, som tilføjes til olien, derimod. Det er også disse additiver, der koster penge – men det kan altså betale sig at give lidt ekstra, da den dyre olie ofte beskytter motoren bedre.

Hvis du alligevel vil spare penge i forbindelse med et olieskift, kan det betale sig, hvis du selv køber olien, inden du får bilen bragt til service. Bilproducenten kan ikke nægte dig dette – du skal bare sørge for, at godkendelsesnormen er overholdt. Gem kvitteringen i servicebogen således, at alle altid kan se, hvilken olie du har købt.

Bogmærk Permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *