Montering af dæk – gør-det-selv-guide

Hvert halve år skal dækkene på bilen skiftes, og du skal således enten skifte fra sommerdæk til vinterdæk eller omvendt. En rigtig god huskeregel er i forbindelse med dette, at man skal have vinterdæk på sin bil fra oktober til påske, så dækkene stemmer overens med de danske vejrforhold, og dette er utroligt vigtigt, da man på den måde sikrer en optimal håndtering af bilen.

Det kan dog hurtigt gå hen at blive en meget dyr affære at få skiftet sine dæk hos et autoværksted, hvorfor mange bilejere vælger at montere nye dæk på deres bil selv. Her i artiklen vil du blive præsenteret for en samlet guide, så du kan blive meget klogere, når det kommer til montering af dæk.

Sørg for at være omhyggelig, og benyt de rette redskaber

Man er som sagt nødsaget til at skifte sine bildæk regelmæssigt, da det er vigtigt, at de passer til vejrforholdene. Når det kommer til at skulle skifte komplette hjul, er dette desuden noget, som alle vil kunne gøre, så længe man blot ved, hvad man skal være opmærksom på.

Først og fremmest skal du naturligvis have det rette udstyr, og her er det vigtigt, at du har en momentnøgle, en donkraft samt en hjulnøgle. Med disse redskaber vil du nemlig kunne udskifte et komplet hjul hurtigt og nemt. Hernæst skal du huske at trække håndbremsen samt gå i frigear, og det er meget vigtigt, at du gør dette, inden du påbegynder dit arbejde. Næste skridt er at løsne hjulmøtrikkerne på tværs, hvorefter du skal løfte din bil med donkraften.

Når dette er gjort, skal du blot fjerne hjulmøtrikkerne, tage hjulet fra akslen og påføre det under bilen. Du er nu klar til at sætte et nyt hjul på akslen, hvorefter du skal huske at fjerne det gamle hjul. Du sænker herefter din bil og slutter af med at stramme samtlige hjulmøtrikker på tværs grundigt. Du finder her i linket en video af en montering af dæk:

Montering af dæk – pris

Det skal desuden nævnes, at når du monterer nye hjul på din bil, er det vigtigt, at du husker på dækkets kørselsretning, og at du desuden anvender det helt rigtige spændingsmoment. Herudover kan det være en rigtig god idé at tjekke lufttrykket, næste gang du skal fylde benzin på din bil ved en tankstation, og såfremt det bliver nødvendigt, kan du også vælge at stramme møtrikkerne yderligere.

Såfremt du vælger et dækskifte hos et værksted, vil dette i gennemsnit koste omkring 100 kr. pr. dæk, og herudover kan du risikere, at værkstederne ofte vil opkræve ekstra gebyrer for alt lige fra nye ventiler til afbalancering af dæk. Der er derfor rigtig mange penge at spare, såfremt man vælger at montere sine bildæk selv. Det er dog meget vigtigt at pointere her til slut, at man udelukkende bør gøre det, såfremt man er fuldstændig sikker på, at man kan finde ud af at gøre det på den helt rigtige måde – ellers bør man overlade arbejdet til professionelle.

Bogmærk Permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *