Guide: Gør din bil klar til foråret

Efter en hård vinter med frost, sne og salt på vejene er det vigtigt at give din bil lidt ekstra kærlighed. En bil, der bliver behandlet godt, holder nemlig længere. Vi giver dig her en guide til, hvordan din bil bliver parat til foråret.

Vask vinteren væk

Foråret er en anledning til at give din bil en rengøring, og det gælder både udvendigt og indvendigt. Det sikrer, at din bil er vasket ren for alt det snavs og fedt, der har ophobet sig i løbet af vinteren. En god idé er også at hive støvsugeren frem og lufte måtterne, der er blevet udsat for både regn, sne og slud gennem den kolde vintertid.

Det er også klogt at åbne døre, vinduer, motorhjelm og bagagerum, så bilen kan blive luftet igennem fra ende til anden. Bagefter kan du sikre dig, at bilen skinner som ny, ved at rengøre alle lakerede flader med en klud.

Skift til sommerdæk

Når vi skifter fra vinter til forår, er der gode grunde til også at skifte fra vinterdæk til sommerdæk. Og det ved de fleste også godt. Årsagen er, at sommerdæk bremser bedre på tørre og våde veje end vinterdæk. På samme tid kan gummiet også holde til varmen, når graderne forhåbentlig snart begynder at stige.

Inden du afmonterer vinterdækkene, skal du kontrollere dækmønsteret på dine sommerdæk. I Danmark er lovkravet, at der skal være minimum 1,6 mm mønsterdybde på dine dæk. Tjek derfor dækmønsteret, inden du kører ud på de befærdede veje. Det er desuden en god idé ikke at skifte fra vinterdæk til sommerdæk før april, da vinterdæk kører bedre på glatte og snefyldte veje, hvilket også kan være tilfældet i marts måned.

I Danmark er det ikke lovpligtigt at skifte fra vinter- til sommerdæk. Det er en vurderingssag, hvornår og om du overhovedet har lyst. Hvis du kan nænne at slide dine dyre vinterdæk op ved at køre rundt på dem i sommervejret, så bestemmer du det selv. Men en ting er sikkert; det gavner hverken din sikkerhed eller din pengepung i længden. Hvis du mangler flere informationer om, hvilke dæk der passer til din bil, så hjælper daek-guru.dk dig her til at finde de rette dæk til din vogn.

Tjek olien på bilen

Hvor ofte tjekker du motorolien på din bil? Hvis svaret er ”ikke særlig tit”, er det med at komme i gang. Olien er med til at smøre motoren og sørge for, at den har den rette temperatur. For lidt eller for gammel motorolie kan derfor skade bilens motor og medføre, at den går i stå eller hakker, når nøglen drejes rundt.

En huskeregel er at tjekke bilens motorolie ofte. Det gør du ved at tage oliepinden op og tjekke, hvor meget olie der er på bilen. Hvis den er halvtom, skal du fylde den op til maks., for hvis den er under, er der faktisk allerede for lidt olie på bilen.

Bremser og bremsevæske

Velfungerende bremser er afgørende for din og andres trafiksikkerhed. Det skal jo være muligt for dig at standse din bil, hvis der sker noget uventet på vejen. Vinteren kan have taget hårdt på bremserne, og vejsaltet kan medvirke til, at der er sket skader på bilens bremser. For en sikkerheds skyld skal du derfor prøve dem af. Hvis de ikke fungerer optimalt, kan du enten selv ordne dine bremser eller gå til din lokale automekaniker for at få smurt og renset dem, så de er i topform til de nye og varmere årstider.

Bogmærk Permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *