Er din bil forårsklar? Find ud af det med denne tjekliste

Med de skiftende årstider vi har i Danmark, er det vigtigt, at du klargør din bil til de skiftende vejrforhold. Inden længe er foråret på vej, og derfor er det en god idé, at du gennemgår bilens forskellige dele, idet især vinteren kan være hård mod din bil.
Synes du, at det er svært at finde ud af, hvilke ting du skal tjekke efter, om de virker på bilen i anledning af foråret, så fortvivl ej – ved at læse med her finder du nemlig en liste over de tre mest væsentlige ting at tjekke op på, når du skal gøre din bil forårsklar.

1. Tjek op på bilens væsker

Dette step gælder ikke kun, når du skal gøre din bil forårsklar, men faktisk er det altid en god idé løbende at tjekke op på din bils forskellige væsker. Eksempelvis er det yderst vigtigt, at der er nok bremsevæske og motorolie på din bil, hvis den skal fungere optimalt, men også af sikkerhedsmæssige årsager.
I vinterperioden bruger man desuden ofte mere sprinklervæske end på de andre tider af året, så derfor er det også en god idé, at du sørger for, at der er nok fyldt på af denne væske, så du altid kan sikre dig et frit udsyn.

2. Lav et udvendigt tjek

For at gøre din bil forårsklar skal du sørge for at tjekke op på din bils udvendige dele. Her er det især vigtigt, at du tjekker, at vinduesviskernes blade er skarpe, og at gummiet på dem er intakt. Dine vinduesviskere har med garanti været på overarbejde i vinterperioden, og derfor kan det være fordelagtigt at skifte til nogle nye. Dette er noget, de fleste kan klare, men er du i tvivl om, hvordan du skifter dine vinduesviskere, kan du nemt søge hjælp hos en autoriseret.

Det er også meget vigtigt, at du laver en gennemgang af bilens lygter for at tjekke, om disse virker, som de skal. Husk også at tjekke både stoplys og blinklys i denne forbindelse, så du hverken bringer dig selv eller andre bilister i fare.

3. Skift til sommerdæk

Når vinteren når sin afslutning, skal du selvfølgelig også udskifte din vinterdæk til sommerdæk. Pas dog på med at skifte for tidligt, da der er risiko for sne og slud, helt indtil vi når april. Vent derfor gerne indtil april med at skifte til sommerdæk, hvis du vil være på den sikre side.

Inden du foretager dette skift, er det en god idé, at du ser dine sommerdæk efter for eventuelle sten eller andre ting, der kan have sat sig fast. Derudover skal du tjekke, om dækmønsteret holder sig inden for de tre anbefalede millimeter, og hvis ikke, bør du overveje at erhverve dig nogle nye sommerdæk.

På bildele-online.dk finder du et stort sortiment af forskellige bildele, som du kan bruge til at gøre din bil topklar til foråret. Hvad end du mangler nye sommerdæk, vinduesviskere eller bremsevæske, så finder du det på denne side.

Bogmærk Permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *